ank-M.04 » Ankara Metroları
-
- Sezonluk Yolcu
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hayır ikisinide BUGSAŞ işletiyor. Sanırım bu iş ilk yapılırken havasına kapılarak Ankaray denilmiş
bu şaka kısmıda, tahminimce şu bir türlü zihinlerden kaldıramadığımı Hafif Metro, Ağır Metro karışıklığından olsa gerek, Ankaray hafif metro kapasitesi ve yapısında inşaa edilmişti diye biliyorum, sonrasında inşaatına başlanan diğer sistemlerin kapasitesi daha yüksek olduğu için onları metro diye ayırmak gereği hissetmiş olabilirler. Yani bunlar benim şu anda tahmin edebildiklerim, bunun dışında ben arada bir fark olduğunu sanmıyorum ya neyse 

-
- Sezonluk Yolcu
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Eh bak sen benden çok biliyormuşsun
valla bir şey diyemem, kaç dizi çalışır saatlik performansı nedir, kapasitesi nedir? Ama olabilir de Ankaray dediğimiz şeyi ömrü hayatımda bir kere gördüm onda da yan gözle baktım
Artık onlara da banliyö demiyoruz ya o zaman ondan afili bir isim vermişlerdir, bak burdaki de Marmaray olacak, o zaman Kayseray la Antray ne oluyor? Karışık iş, isim kalabalığı

Artık onlara da banliyö demiyoruz ya o zaman ondan afili bir isim vermişlerdir, bak burdaki de Marmaray olacak, o zaman Kayseray la Antray ne oluyor? Karışık iş, isim kalabalığı
-
- Sezonluk Yolcu
Re: Ankara Metroları
kemal yazdı:Ankaray;
İlk aşaması 8,7Km uzunluğunda Ankara'nın ilk metrosu 1996 yılından beri hizmette.
11 istasyon, 11 Ansalso Breda tren(33 üniteden oluşuyor.) saatte 16,000 yolcu kapasiteli.
Metro;
İlk aşaması 14,6Km uzunluğunda,12 istasyon ile 1997 den beri hizmette. 40,000 kişi/saat kapasiteli toplam 108 ünite Bombardier araçları ile hizmet veriyor (72 baş vagon+36römork)
Arkadaşlar burada birşey sormak istiyorum.Arkadaş birisine Ankaray birisine metro demiş.Hemzemin geçit olmadığından ve devlet demiryollarına bağlı olmadıklarından sonuçta ikiside metro değil mi? Arada benim bilmediğim birşeyler mi var? Yani ikisini de iki ayrı kuruluş mu işletiyor da bu yüzden mi böyle?Yoksa hatlara verilen isimler mi bunlar? Benim bildiğim birisi hafif raylı sistem (lrt), diğeri ağır raylı sistem.Yani aralarındaki fark sadece taşıyabilecekleri yolcu kapasitesi.Ulusal demiryollarına bağlı olmdıklarından ve hemzemin geçit olmadığından ikiside metro statüsüne girmiyor mu?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ulusal demiryolu bağlı olmamanın metro olmak ile bir alakası yok en azından ben olmadığına inanıyorum çünkü ulusal demiryoluna bağlı metro hatları da var. Hemzemin olmamakta tek başına bir kriter değil. Aslında cevabı siz vermişsiniz zaten aralarında sadece kapasite farkı var ikiside metro, ülkemizde kent içi demiryoluna atılım yapılırken jargon da yapılan yanlışın semeresi diyelim buna.
Ankaray sistemin birisine yönetimin vermiş olduğu bir isim diğerine Ankara metrosu diyorlar
tabi yeni etap ve güzergahlar açılınca onlara da Ankara Metrosunun güzergahları diyorlar
Yanlız kapasite dışında bir takım teknik farklılıkları da var muhakkak çünkü LRS ler ile metrolarda her şeyden önce araçların otomotik kumanda edilip edilememesi farkı var.
Benim bildiğim bu ama daha doğrusunu bilen varsa düzeltince bende öğrenmiş olurum
Bir de şu an emin değilim ama her ikisinide EGO işletiyor yani farklı kurum da söz konusu değil.
Ankaray sistemin birisine yönetimin vermiş olduğu bir isim diğerine Ankara metrosu diyorlar

Benim bildiğim bu ama daha doğrusunu bilen varsa düzeltince bende öğrenmiş olurum

Bir de şu an emin değilim ama her ikisinide EGO işletiyor yani farklı kurum da söz konusu değil.
-
- Seyyah
Bayramda ankaradaydım. tam başar abilik bir olay yaşadım. Beypazarı'ndan dönüşte kaptana dedim ki ben gara gitmek istiyorum, nerede inmem lazım. kaptan bana dedi ki; seni akköprüde indireyim oradan ankaraya bin. o gider dedi. bende teyid etmek için gara metro gidiyor mu dedim, o da hayır metro değil ankaray'a bineceksin dedi
Demek ki ankaray metro değil hee
pırt mı

Demek ki ankaray metro değil hee

pırt mı

-
- Seyyah
Esat yazdı:Başar olsa 35 dk anlatırdı adama pırt ne zırt neama adam en azından hafif metro gidiyor dememiş be abi Ankaray gidiyor demiş daha ne
onada şükür. hafif metro demedi. ama ankaray iyi dil yapmış milletin ağzında. şaşırdım. metro diyorsun hayır diyolar meto öbür hat. peki mesela keçiören hattı açılınca ne diyecekler? KEÇİRAY

-
- Seyyah
alabay yazdı:Ama anlıyorsunuz keçikafayı, di mi? 35 dakikada değil, beş dakikada adamı pes ettirirdim!
Başar
bunu ankara büyükşehir belediyesine yazalım. neden ankaray gibi uydurma isimler buldunuz diye. şuna metro deyin ve adam gibi numaralandırın diye. m1, m2, m3.
ibb ile irtibat kurduğumuz gibi ankara, bursa, samsun, eskişehir gibi yerlerede keşke yazsaydık.
bursaray
kayseray
samray
antray
ankaray
estram
Çayyolu metrosu açılınca ÇAYRAY mı diyecekler. Allah Allah
“Ankara Metro Hatları” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir